Värt guld!

Är igentligen för trött för att skriva men jag måste bara skriva att vi har haft Kerstin L ute hos Olivia i dag. (kiropraktiker, massör osv,,) Det är inte konstigt att Olivia har gått emot , gått påp bogarna och krånglat med transporten.... hon hade låsningar i sina S-leder.
Hon är nu helt fixad. Inga låsningar, helt mjuk o avslappnad och hon utstrålar lugn och harmoni... rent av lycka! :-)
Det är vila som gäller nu i minst 2-3 dagar och sen skritt 2 dagar innan hon ska ridas som vanligt igen..
Kanon!! Det känns så bra att vi "lyssnade" av henne och tog ut Kerstin! Tackar för hjälpen Kerstin , du är guld värd!

Spektakel

I dag har jag varit busig.. Louise blev sur men jag är glad trots att det värker lite här o där :-)
Eftersom Louise har varit i Ullared (köpt hästagrejor givetvis) har jag tagit hand om Olivia, ryktat henne o fixat med maten  o vattnet o så har jag ridigt. Jodå ni läste rätt! Jag tog helt sonika på mina ridbrallor o hjälm och jag har ridigt.
Nja så mycket till ridning blev det kanske inte för jag kan inte skryta varken med balans eller kondition, men jag har skrittat , travat och tom provat att gallopera. Jag åkte inte av men det märktes att Oliva var lite lätt förvirrad över att det var jag som satt på ryggen och inte Louise. Vi missförstod varandra ett antal gånger men va fasen jag har ont lite här o var just nu och det känns bra.
Frågan är om Loisen vågar släppa ut mig till henne ensam fler gånger, men jag lovar...jag har inte dunsat henne i ryggen och jag har inte dragit henne i munnen och jag använde varken pisk eller sporrar så ,,, så hemska kan jag ju inte ha varit... får jag bara chansen att träna några fler gåger så tror jag att jag blir bättre. :-)

Dessbättre har jag ingen bild på detta spektakel! Ha ha !

Projekt lösdrift genomförd.

Det känns så skönt, nu är hon ute i hagen hos Pernillas hästar och allt gick lugnt till väga. Inget skrikande eller springande. Lugnt o fint.  Även det känsliga momentet att få sitt hö ute i hagen gick bra.
När jag kom nu lite senare i kväll och gav henne kraftfodret så kom hon lydigt fram till grinden och gick med ut, åt upp maten och vände sig mot grinden igen för att tydligt påtala att nu vill jag in igen.
Det märkliga var att Donna ,fölingen, stod hela tiden och väntade på Olivia medans hon åt sin mat och när Olivia sen gick in i hagen igen ignorerade Olivia henne helt!! Inte en blick , inte någon nyfiken nosning eller nått.
Vi trodde att det skulle bli lite spring och att Naturell skulle vakta på Donna men det känns inte som någon vaktar på någon.
Men trots att vi är glada över att detta verkar fungera så känns det trist att Athena och Ernie flyttar nu i helgen. Det är aldrig roligt att säga hej då , men som vi konstaterade så kommer tjejerna att träffas ändå och när Matilda är med Louise kan de rida tillsammans sålänge Suckett inte är såld och när Louise är hos Matilda kan hon rida Calle . Så det lär nog bli en massa ridning tillsammans ändå!

Lösdrift

I kväll tog vi beslut på att Oliva ska få gå på lösdriften.  Så i morgon ska vi släppa ihop dom efter att vi har hjälpt Pernilla med Naturell.
Här är ett par bilder från tävlingen i lördags..




Total transportworkmakeover.

Under några eftermidagstimmar har transporten fått en "total workmakeover"
Från mesigt fesbrun till en helt fantastisk svart pärla...
Här kan ni se hur fin den har blivit. Kanhända att den duger åt fröken Olivia, roligare att åka i kanske??
 Nja det betvivlar jag.
Hur som helst så tycker Louise och jag att den är smashing fin! :-)

       Här är den under förvandling....





 Färdig!!!


Morgon och yrvaken

I går kväll kom Louise och Matilda överens om att om det var fint väder , dvs inget regn så skulle dom två cykla ut till stallet och släppa ut hästarna. Om det regnade så lovade jag att köra dom dit. Örjan skulle upp tidigt så han lovade att väcka dom när han stack till skogen vid 06,30 ca....
I dag kommer Louise in till mig med andan i halsen, jag  tänkte,, regnar det? -Mamma pappa har inte väckt oss!!!! klockan är över 8!!!!!!! Skynda dig kör oss ut!!!!!
Jag som är sömndrucken o yr i mössan masar mig upp och får på mig kläder och glasögon och iväg!
När vi kommer fram till stallet ,,,,jaha då är hästarna ute.!
Pernilla hade reagerat så hon släppte ut dom och hon hade precis skickat ett sms till Louise (telefonen låg hemma)
Det var den morgonen det . Godmorgon!


                                                   Gäsp!


Bedömningssport, eller hur!

Dags för serietävling på hemmaplan. Det är ridavstånd dit så vi behövde inte slåss med transporten idag. En tävlingsdag som vi trodde skulle bli lugn och vara övetstökad till ca 11,30 som senast. Ups där bedrog vi oss för det var många som efteranmälde sig. Tjejerna red från gårdsplanen vid 11,30 och Louise kom in på banan strax innan 13,00 , då hade vi räknat med att vara på väg ner till Dayzon! Vi skulle hjälpa till med att flytta dom till nytt bete en bit bort och så ville vi träffa honom o resten av gänget.
I LB:1 klassen som Louise startade var det bara en till tävlande och det var Isabell Svensson på en helt fantastisk vallack som hette Precis.! Det var en helt underbar uppvisning, vilket steg den hästen har och givetvis var Issa superduktig, kanske trist men när vi såg dom på framridningen så visste vi att här skulle Olivia o Louise inte ha en suck av en chans. Men men sånt är livet, i detta läget känns det som att träna mot tidigare poäng var det som gällde.
Men hu,,, vad Oliva och  Athena är "glöttiga" när Athena och Matilda var inne på banan så höll de på att skrika på varanda och Matilda hade fullt upp med att få henne att lyssna!!! Ungefär samma när Oliva var inne på banan... skrikande och gloende efter varandra.  Hur som helst så tyckte både Louise o jag att det gick bättre i dag än förra helgen i Glimåkra, det var mer kontroll över det mesta men visst , fel fattning i galoppen och hon var spänd och stel  men  vägarna var bättre och det såg för ögat bättre ut. Men det är märkligt...... antingen gav den ena domaren för generösa poäng eller var den andra för snål med poäng.......?????? För hon slutade med samma poäng i dag som förra tävlingen!!!! Att det är en bedömningssport är inget att ta fel på eller hur!??????
(Bilderna är inte av högsta kvalite, kanske pga en mobilkamera och att jag cyklar samtidigt !!)


   Knoppad o fin!


Skit.

I kväll vet jag faktiskt inte riktigt hur jag ska skriva.
Det är tråkigt, jättetrist, skit rent ut sagt.
Som det ser ut nu kommer våra stallkompisar att flytta från stallet, ganska omgående dessutom.
Vad som händer nu vet vi inte. Kommer Oliva att bli själv i stallet? Frågor, bara frågor och ännu sålänge inga svar.

Lugn o ro.

I dag är det lugnt o stilla, vi hade utsläpp i morse och när vi kom intassandes vid 06,00  så låg Oliva ner och sov.
Mysigt!
Jag har ringt o beställt till till kiropraktikern för hon är en smula stel i ridningen, vill kolla om hon har någon låsning eller sträckning hon besväras av. Vi  har även funderingar på att skippa tävlingen på söndag då jag anser att det inte är rätt att pressa henne om hon har ont. Det är träning på torsdag så då får vi se hur vi gör, det är ju även en serietävling på lördag här hemma som hon skulle kunna vara med på OM hon nu inte har några större problem på torsdag.

Överstökat ! Debut i lokal klass.

I natt har jag sovit dåligt, det kan bero på en del olika saker men en sak är säker i alla fall,, jag kommer att sova bättre i natt nu när tävlingen är överstökad.
I morse gick det bra med lastningen, det tog inte mer än någon minut så var hon ombord och vi kunde stänga om henne. Lite orolig när vi körde men det var inte så farligt. Att sen lasta ut det är det mest "spännande", hon fullkomligt kastar sig ut och ser helvild ut. Men efter ett litet tag så lugnade hon sig och uppförde sig bra.
Själva tävlingen är inte mycket att orda om ,, hon var spänd och rädd för det mesta i ridhuset så resultatet blev som det blev, ingen hit! Men det spelar ingen roll för det är ju träning hon behöver.
Att sen lasta  för att köra hem det tog mer än några minuter, jag skulle uppskatta det till mellan 20 min och en halvtimme innan hon gav med sig. Jäkla tramsande för hon är ju verkligen inte rädd.! Ännu en avlastning där hemma och fy för tusan vilken kanonkula! WROM så var hon ute ur transporten för sista gången i dag! PHU!
Men det värsta är att det är dags igen nästa helg, så denna veckan lär inte bli lastfri det är bara att ta tag i det o träna på.

Här är ett par bilder från framridningen och någon inne från ridhuset.

            

Frustrerad

Jag blir så frustrerad, varför kan inte detta med lastning fungera?????Jag tror att problemet är att hon är jätterädd för att backa ut ur transporten och vill då vända sig om för att gå ut med huvudet först. OM vi kunde lasta henne som vanligt dvs med mellanvägg så skulle hon aldrig kunna vända sig om inne i transporten som hon gör nu så fort hon får en chans. Detta tar på nerverna och det är inte roligt att åka på tävling i morgon när lastningen är som den är!

Träning

So far so good.. träning återigen i hällande regn, det gick bra men troligen har hon en liten låsning så hon går emot. Den går att rida bort enl tränare Lotta men efter de kommande två tävlingaran ska jag ta ut Kerstina så hon får gå igenom henne om inte för något annat så i förebyggande syfte. Vi kom ut i slutskedet av träningen o det jag såg var jättebra.
Även i dag fick jag äran att skritta av och det var som vanligt mysigt. (man får vara nöjd med vad som bjuds.)
Vi tog en lastning i kväll och det gick bra, ett par ggr krånglade hon men sen gick hon upp så att vi kunde stänga om henne. Hon fick sin belöning av pellets och äpple, en lyckad kombination. När hon ätigt upp och stått ett litet tag lastade vi ut igen och även detta fungerade bra. Nu blir det vila från lastningen, nästa test blir på lördag när jag är piggare igen.


Halleluja moment!

I dag tog vi till dubbla longerline tricket och hör o häpna,,, efter några misslyckade försök så gick  hon upp och stod still så att jag kunde spänna för henne därbak. Halleluja moment!! Vi stängde och körde en runda. Det går bra hon står aldeles stilla och är jätteduktig. Sen när vi kom hem för att lasta ut det var då det hände... Baklemmen fällde vi ner och då har louise redan kopplat loss henne från transport fästet o har henne i grimskaftet. Vips på 3 röda har hästskrället vänt sig om och står nu med huvudet bak o ändan fram!!!!!!!!!!!!!! Merde! Louise har då hoppat ut genom dörren o gapar och skriker att vi ska ta ut henne. Ja det var ju bara att ta snabbkopplingen och slita till , innan hon ger sig på att hoppa.
Ja ha då var det till att börja om igen... på med linorna och ,,faktiskt,, så går hon raka vägen in och ställer sig lugnt och stilla. Vi kopplar på bakom henne men utan att fälla upp lemmen. Där står hon några minuter och sen backar louise ut henne i lugn o ro... Ännu ett halleluja moment!


Så här se hon ut när hon står lugnt o stilla, så det är bevis på att hon kan!! Hon ser tom lite kaxig ut tycker jag.



Transport fortsättning

Jag bara undrar vad man ska göra med en häst som bevisligen inte är rädd för att gå in i transporten men när hon står still där i ca 4-6 sekunder så kastar hon sig ut och nästan varje gång slår hon i huvudet. MEN hon går in igen utan större problem och gör om detta om o om igen. Problemet är ju att vi inte hinner stänga om henne på dessa sekunder! Knas och åter knas, jag antar att det bara är att ta det om o om igen och bara ha tålamod till överflöd.
Det är detta som känns tungt med tanke på tävlingarna som kommer nu, ska vi alltid behöva lasta 3 ggr iveckan för att vi eventuellt behöver köra någonstans senare?? Huga vad drygt.

Tänk om man hade en sådan här!!! Då kanske det skulle gå lättare eller vad tros?


Transport ,hu.

Huga,, jag kan inte säga att det är speciellt kul med transportträning, att hon inte kan fatta att det "bara" är att gå in där o stå stilla. Men nix pix,, möjligen i tre sekunder men sen är det kört för hon kastar sig ut. Saken blir inte bättre av att jag är ganska sliten i dag efter nattens fest men det är bara att hålla sig lugn och ta det omigen.


Byafest

Efter ett tag så hittade även jag hur jag skulle fixa kategorier.... bättre sen än aldrig Johanna!!! Hoppas du har kul på din sittning i kväll bland allt turkost! En sak är jag övertygad om o det är att det blir fest. Det ska det bli för oss också i morgon kväll.. då är det dax för Hästveda byafest med Rivjärnet! Håll i hatten för då kommer de att bli ööös. Cheers!

Hemma på vår gata i...

Hemma på vår gata i stan,,nja byn fick vi hästbesök, Matilda och Louise med respektive häst kom över en sväng för att hämta en övernattningsryggsäck (vilket långt ord...).Givetvis var papparazzi mamsen framme. -Man kan ju inte visa sig förrens du kommer med kameran!!! var komentaren från Louisen. Nepp så är det faktiskt. Har man något att ta bild på så ska man ta en bild, tycker jag! Godkväll på er alla!





Gäsp!

Det är igentligen helt knas att ha hästarna redan ska in och ha mat , ut o ha mat osv osv.. man kan ju tro det är mitt i vintern! Men så är det för det finns inget bete och hagen är ganska sliten vid detta laget. Det är mao bara att masa sig upp ur bingen och åka ut o fodra och släppa ut. Same agin på kvällen. Därav Gäsp!

I onsdags tränade Louise för Lotta och det var hårda bandage, men resultatet blev bra. De fick mycket beröm och det kan behövas för att få upp självförtroendet inför kommande tävlingar... Hu jag vad har vi gett oss in i??? Jag är nervös och jag ska inte rida (nej hur skulle det sett ut?) Tänk då ,, exakt hur nervös är då Louise? Då är det dax att ta en runda med släpträning igen. Tröttsamt med det måste ju göras! Nu fattar jag vilken lyx det var med Danenta och Mons när vi skulle åka någon stans med dom ...rakt upp i släpen, det tog inte mer än 2-3 min att få in båda och stänga luckan. Det kan vi ju drömma om  när vi snackar om Olivia, här tog det ju i alla fall 7 min innan vi fick in henne sista gången vi lastade :-) MEN det är 3-4 veckor sen så nu snackar vi kanske 30 minuter, vem vet!


Utmaning Luftgevär= familjeaktivitet

Nu i kväll fick Louise en utmaning av mig! Vem skjuter bäst/sämst av oss??? Vad tror ni??? Luftgevär är ett underskattat nöje, fördelarna är många då det inte smäller så högt att man måste ha skyddskåpor, det är inte "skarpa" skott, det blir ingen rekyl (blåmärken aj, aj, aj..) nej det är ganska småtrevlig sysselsättning!
Här är några bilder från kvällens övningar.
Resultat vem vann?? Se längre ner!

Pappa coachar!



Nu börjar stilen att sitta




Hur gick det?? Är det någon träff???



Tro det eller ej ej men det var faktiskt jag som vann! En riktig femetta samt en hyfstat bra träff blev det för mig på tre skott. Louise träffade också älgen men endast med ett skott som inte var lika välplacerat.
Tackar för en god kamp!

Reklamation på tidigare inlägg.

Besvikelsen över att jag inte lagt upp en bild när de hoppade högre ska givetvis bemötas... bilden är inte bra dvs suddig och om man vet vilka det är så kan man se det men det viktigaste framgår och det är att hindret är högre på denna bilden än på de andra bilderna. Så varsågod här är en dålig, suddig bild men hindret är högre!!!!
FYI så fick jag äran att skritta av igårkväll!! Det var jättemysigt!!! Tack Loisen!




Jätterosa Paraplyhoppning

När jag för en gång skull följer med ut för att fota vid hoppning så börjar det att regna, som tur är smälter jag inte bort men alla jäkla små knott och mygg de hade gärna fått dunsta. Olivia var lite överspänd och taggad troligtvis pga den kommande hoppningen och för att jag hade med mig ett jätterosa paraply. Det blev lite miljöträning på köpet!
Det enda som är riktigt trist i kväll är att jag är en urusel "foftograf" alla och jag menar verkligen alla bilder blev suddiga. Men jag lägger upp två av bliderna i alla fall fast jag vet att de är usla, man ser iaf vad de gör och så är det dokumenterat att de hoppar!! Håll till godo!






RSS 2.0