Naturell

I dag har det varit häst för hela slanten. Ett bra sätt att hålla sig vaken på när nattsömnen endast erbjöd 1½ timmes slummer....
Louise och Pernilla fortsatte i dag med att vänja Nattis vid sadlen och att acceptera ryttare. Det går jättebra och hon var lugn och fin som en filbunke. Det känns som hon tycker att detta är  jättekul!
Därefter har vi helklippt Olivia, hon var lite tramsig i början men till slut så gav hon med sig så jag klippte hela henne. Detta innebär även att nu ska hon stå inne om nätterna. (glömde att ta bild, gör det en annan dag )
För att återgå till  Nattis o de äventyren så tänkte jag att bilder säger mer än tusen ord så jag lägger helt enkelt upp en bildserie så ser ni vilka övningar som genomfördes.
Håll till godo... ( Hade vi inte redan haft en Dayzonkille så hade Nattis legat bra till )

     
     
     

Sto

Jaha  söndag igen. Anledningen till min frånvaro på bloggen heter helt enkelt "behandlingsvecka". Då är jag inte närvarande i stallet och det som händer där.
I dag har jag dock varit där ett par rundor. Ena gången för att leverera morötter och dela ut lite till dom och nu i kväll när hon skulle ha mat.
Enl Louise konstrade hon vid ridningen i går, gick emot skänkel , spände sig och reste sig. Som tur var fanns "Lotta tränare" på plats i kväll och hon menar på att det är typiskt sto , speciellt när de brunstar. Dom spänner sig och blir okänsliga o till sist så  är de så frustrerade att de reser sig. Det bästa att göra då är att bara låta henne trava trava o trava runt så hon får ur sig energin/frustrationen och inte begära något arbete. När hon sen lugnat sig så tar man det från början igen. Visst låter det enkelt !!!!
För att vara på säker sida kollade jag svansen på henne enl de anvisningar vi fick av Kerstin L (hon som behandlade henne för ett tag sen) Jag kunde inte känna att hon var spänd, svansen rörde sig som den skulle och där fanns inget motstånd. Det är nog bara trams som Lotta säger... trams trams o trams, det är ju ett sto! :-)

                                                                              

Höstföl!

I går var vi och hämtade halm, hö o havre till Oliva men framför allt så var vi även på betet o hälsade på Dayzon! Han har vuxit, det vore konstigt annars...men gisses vad han har ändrat sig i färgen!! Han var ju leopardfläckig innan på benen men nu har han fått svarta ben! Det är spännande inför varje gång vi ser honom för han ändrar sig verkligen mellan gångerna. Men det viktigaste av allt är att han fortfarande är samma goa kille, kelen och han har ännu inte upptäckt att han kan bitas (hoppas att han aldrig upptäcker det!) Som alltid blir jag varm om hjärtat när jag träffar honom.

Här är hela gänget,, från vänster.. Wilma, Simone, Madame, Danenta och Dayzon!





                        

Lugn fredagkväll.

I kväll har vi varit ute hos Oliva och kollat av läget , allt var lugnt o fint. Hon fick sin mat och lite kel men ingen ridning . Imorgon bär det av ner till Löberöd för att hämta en rundbal halm , hö och havre. Vi ska även köra upp en runda till Dayzon. Det ska bli kul att träffa honom, troligtvis har han växt jättemycket. Kameran ska med så ni får se i morgon eller mer troligt på söndag.
Ha de!

En sko är lös!

Tänk vad en lös sko kan ställa till förtret!!! Ingen ridning/träning och att vänta tills imorgon kväll  med att få den ditslagen det är ju en evighetslång pina!
Efter fodret fick hon gå ut igen till de andra medans Naturell och Donna fick komma in. Naturell skulle få sin träning medans jag höll i Donna. Under tiden sprang de två illbattiga ponnyerna ut ur hagen o då blev Oliva ensam kvar som motionerade sig själv genom att galoppera och galoppera och galoppera. Hon struntade fullständigt i att hennes sko glappade och var lös. Mao visst kunde Louise tränat en runda på gummiflisbanan.!

Sidvärtes förflyttning

En vanlig dag , ridningen gick jättebra, det är stor skillnad på henne efter behandlingen. Nu sätter hon under sig som hon ska och hon är pigg! Riktigt taggad.Men öppna gillar hon inte, om hon inte varit så väluppfostrad had hon nog rest sig eller åtminstonde bockat men som sagt hon trippar lite och blir jättehög i nacken  och visar på så sätt att det är jobbigt! Skänkelvikningen den gillar hon däremot... enl Louise behöver hon bara lägga till ena skänklen lite mer än den andra så vips så har de flyttat sig flera meter i sidled. Jag tror nog att dom behöver finjustera sig en smula så de är överens om när och om de ska flytta sig i sidled.

Skit(igt) jobb ett lördagsnöje!

Dagen har ängnats åt ett helsikes skitigt jobb. Att tömma ett höloft på gammalt och äckligt dammande hö/halm är inte en barnlek! Det ska ju inte bara ner och ut , det ska tas hand om också.
Så vi fångade höet på en pressening som vi sen släpade in i transporten , vi fyllde på i omgångar tills det var fullt.  Därefter styrde vi kosan till Putteboda, pappa vill ha höet till att täcka morrötterna som de har till älgar,rådjur och grisar o annat vilt som kan tänka sig en. Det är långt ut i skogen men vi tog oss dit och jag backade tom jättebra från första stund så vi fick släpet dit det skulle. Jag fasade lite för att få ut allt hö men det gick som en dans! 
Nu kommer dagens höjdare!
När vi ska köra där ifrån kommer frågan...-mamma !!!!!!! blink blink kan inte vi få åka i transporten en bit?????
Tja hoppa in då ... de fick åka skogsvägen ut till allmän väg ca 4 km skulle jag tro..
Gissa om de var fnissiga när jag stannade och släppte ut dom! -Oh Gud! det känndes som du körde hur fort som helst och det var som bergodal bana får dom ur sig. Fniss Fniss Fniss!
Innan höloftet är tomt har vi ett fullt släp till och vi gör samma resa omigen inklusive släpåkning!!!
Det är va jag kallar för lördagsnöje , eller hur!

                                                                    

Kolla in denna länken!!!!!

http://uk.youtube.com/watch?v=4f5AmAVyTl0

Är inte detta en kärleksförklaring till vår förra älsklingsponny så vet jag inte vad det är!!!!
Vår älsklingsponny Mons som Nelly nu äger och har vansinnigt roligt med!!! Kram på er, vi saknar Mons så ögonen tåras men vi är så glada över att ni har honom!!!!!
Tänk ett år går fort..... den 6/10-07 lämmnade vi över guldklimpen till Nelly!
Kram på er från oss!!


Vad händer?

JO det händer sig så här att i lördags flyttade våra stallkompisar, Olivia har fått vila sig efter behandlingen och hon ser ut att må bra i lösdriften. I måndags fick vi veta att Athena har blivit sjuk och att dom troligen kommer tillbaka till stallet. I går var vi ute en skrittrunda med Oliva och Louise satt upp för första gågen på Naturell, det gick bra , hon blev inte avkastad och hon gick helt lugnt med Louise på ryggen. För min del gick det också bra, hennes föling Donna höll sig lugn tillsammans med mig i hagen och de andra hästarna var lite lagom nyfikna och ville "bara" snusa i håret o smaka på mina skor eller ge Donna ett tjuvnyp  utan att jag skulle se det. Som sagt,, en helt vanlig dag eller kanske inte?


Några sköna bilder på Donna!  ( värt att nämna är att B-ponnyn i bakgrunden är till salu!)




RSS 2.0