Imorgon,,är en annan dag.

Det har nu gått en vecka, lite drygt sen hästpassningen började och i morgon kommer dom hem igen. I dag har jag varit i stallet från 7 för att släppa ut och jag var hemma igen ca 10,30. Förutom utsläpp, mockning osv så har jag skurat vatten karet och fyllt på, städat i foderkammaren, fixat Pernillas foder och vatten spannar, jag har borstat Olivia och longerat henne (givetvis gick hon 5 meter in i hagen och rullade sig i leran! tack för den du!). Därefter kom Peter med ett jättelass hö som skulle upp på höskullen, det strösslar ju som bekant med hö så det blev till att räfsa o fixa. En ganska innehållsrik morgon!
Trots allt jobb så  har denna speciella vecka ändå varit mysig (med tanke på att jag normalt inte har lokalvården i stallet ) Det blir ett lugn som jag har trivts med och så är ju hästarna mysiga.
Imorgon fm ska jag ut där en sväng och se om Pernilla och jag kan få rent Athena! Hon är inte så förtjust i att lyfta på svansen och bli avtorkad, så det kan mycket väl bli en o annan hov som flyger iväg.
Så nu hästar, nu är semestern slut för er del det kommer ridsugna tjejer i morgon och de har siktet inställt på tävlingen som närmar sig så nu kommer det nog att läggas i en högre växel :-)


Morgon stund har guld i mun!

Ännu en kall morgon, -8 men solen är  på gång upp så snart blir det skönt ute. Träning ger färdighet och då menar jag inte ridning för min del utan hur man får morgonutsläppet så smidigt och snabbt som möjligt med 5 hästar.
I början av veckan tog det ca 45 min men i dag var jag klar på 30 min, och det är samma saker som ska göras.
Jag hann tom att gosa lite med Monami för hon var inte så sugen på att gå ut i hagen, 2 meter innan hagen så tvärstannade honför att  busa lite och  bli om klappad. När jag väl fick in henne i hagen började hon buffa på mig och ville att jag skulle fortsätta kela med henne, hon stod tom kvar och tittade efter mig när jag gick.
Hon får snart en ny liten kompis att leka med när Naturell fölat.
Oliva undrar nog lite över sin semester men jag hoppas att den gör henne gott och att de båda är sugna på att jobba när de börjar träna igen.
Veckan har gått fort, fredag i dag och Louise kommer hem på söndag, det ska bli skönt att få hem henne ;-)

Utmaning, gör en god gärning i dag!

Godmorgon!
Ja tidig morgon är det när klockan ringer  05,20 och det är dags att ta sig till stallet . Det är kallt ca -7 men solen kommer snart fram och då blir det härligt.
Visst det är tidigt men hästarna hälsar alltid ivrigt och det är ganska magiskt så tidigt på morgonen. Lugnt och skönt.
Kanske var det den känslan som satt kvar i kroppen när jag körde hem och kanske var det därför som jag inte tvekade att stanna när jag såg en liten och tunn gestalt som sakta gick längs vägkanten.
Tanken slog mig direkt när jag såg henne, vad gör hon här så tidigt på morgonen och så dåligt klädd? Det är ju kallt ute! När hon hörde bilen så vänder hon sig om och tittar lite dröjande precis som om hon funderade på om hon verkligen skulle våga lyfta tummen för att få lift men så bestämde hon sig för att ta chansen.
Jag stannade. Hon skulle ner till byn och jag sa att jag ska ditåt men inte hela vägen.
Ni skulle sett hennes leende, det var inte vackert , en ganska nedgången person men jag säger ändå att hennes leende var på något sett vackert för det hade värme, en förvånad värme som lyste av tacksamhet.
Jag har i dag gjort något bra, jag har gjort en annan människa glad och det känns jättebra i mitt hjärta.

Så ni som läst detta,,, tänk vad en liten liten handling av osjälviskhet kan ge dig, prova! Det är lätt och det ger massor tillbaka! Se det som en utmaning!!!! ( skriv gärna i kommentarerna och berätta vad just du har gjort!)
Ha en fortsatt bra dag!

Lurad :-(

Jaha då fick man lång näsa,, snö,,, i dag på en vanlig måndag! Hur tänker "vädergudarna"??, nu jävlas vi lite med de små stackarna för en snöfri vinter , ha ,det kan dom glömma!
Om om fanns! Om jag inte hade behandlig denna veckan, om jag inte hade utsläpp och ansvar för alla hästarna från slutet av denna veckan, ja då hade jag inte gnällt för då hade  det bara varit jobbet som gällde o det är ju inga pix!  Men bara tänk på alla dessa blöta tunga täcken, alla isiga hovar som ska gås igenom. Nä vad sägs om en kollektiv bojkott av allt vad snö och kyla heter?
Det är verkligen nedräkning för varje dag nu, Louise o Lovens åker till Österrike på fredag för lite kul i skidbackarna ( jag är allt lite avundsjuk ) och stallets ägare skulle fått barn som den 10/3 men än så har inget hänt. Det kan med andra ord slumpa sig så att jag blir själv med 5 hästar över påsken och tillråga på allt så blir det under de dagarna som jag är sämst av behandlingen.  Ännu en gång, om om inte fanns så att det gick att planera lite. Så snälla lilla söta bäbis,,, kom ut NU!

En vanlig söndagsträning

Dagens träningspass var nog ett av de mer vanliga, lösgörande, framåt, framåt o framåt och vända för ytterskänklen. Med andra ord inget speciellt, Olivia blev svettig och hon har börjat fälla. Där har vi trolig orsak till en lite slöare dam än vanligt. Men jag skulle gissa att det är ett vanligt fenomen att unghästar går tillbaka ibland, precis som hon behöver tänka igenom saken en gång till för att se om hon uppfattat saken rätt!
Och kan ni tänka,,, jag fick även i dag äran att skritta av henne!!!
Här är ett par bilder från dagen,,,

image87



                                                                       

Cocacola time

I lördags var tjejerna ute på en liten tripp och så här kan det gå om Ernie inte får som han vill!!


         
Det ser ut som Oliva tänker " vad tusan ligger du där för??" Och det kan man ju undra?


Mörkerridning.

När jag kom hem idag från jobbet så frågade Louise mig om jag ville rida för hon var trött och hängig. Tjovars det kunde jag kanske tänka mig om hon inte var för energisk, jag var också trött.
Efter en liten "sovstund i soffan" åkte vi till stallet. Väl där tyckte Louise att vi skulle ge oss ut på en tur längs asfaltsgatan och villorna. -Hon behöver gå ifrån de andra, träna lite självständighet. Jaha det innebar med andra ord att det blev Louise som red och jag traskade bredvid som en upplyst julgran av alla reflexer som gnistrade när bilarna svichade förbi. En sak kan jag säga ... det är inte skönt att gå i stålkängor, chaps och en tjock jacka, resultatet blir : svettig.
Oliva var jätteduktig, lugn och avslappnad så Louise tyckte att vi skulle ta hela "grottebackerundan". Ok det gick ju bra så varför inte! Pust pust. Hon gnäggade inte en enda gång efter de andra och hon var "bara" lite rädd för en hund som stod vid en grind och spanade på oss. Hon var verkligen jätteduktig!
När vi kom tillbaka red Louise in i padocken för lite travarbete och en liten galopp. Då kom min lilla fråga... kan jag få ta en liten runda?? - Jaha jag trodde inte att du ville!! (hmmmm?) Nåväl jag fick sitta upp och jag fick de vanliga förhållningsreglerna... fast ytter och en mjuk innerhand. Yes box alright!  Efter lite trav tänkte jag att jag också skulle känna på en liten galopp men då röt det till hörnet.-NEJ!. -Varför då säger jag lite förvirrat (och lite sårad faktiskt).
-Jag vill inte att det ska hända några olyckor mamma!! - Nähä??!!. - Du kan skritta av henne nu så går jag och släpper in de andra hästarna.
Där ser man, jag som trodde att det var jag som var mamma och oroar mig för olyckor. Men för all del, jag kan ha fel.!
  


En bild från i lördags, skönt att slippa täcke! 


       


Godnatt stallet, vi ses i morn.

I kväll längtade jag efter hästarna, det är länge sedan jag var i stallet pga behandlingsperioden förra veckan och så Göteborgstrippen över helgen.
När jag kom ut så höll Louise o Matilda på att rykta inför ridningen. Medan de började rida fixade jag med vattenhinkar och hö. Naturells täcke skulle av o hu vilken kula hon har fått, det känns som den har vuxit massor på denna veckan. Alla hästarna var kelsjuka och tog tacksamt emot klappar och kli, mysigt mysigt.
Trots lite morr från Louise fick jag skritta av Olivia , mmmmm härligt.  Louise tog tillfället i akt o satte sig i stallgången och läste på sin fysikläxa under tiden som  jag tog hand om efterarbetet.
Det här var allt en skön avslutning på dagen, nu är jag så "gött" trött och i morgonbitti ses vi igen vid utsläppet!
Godnatt!

RSS 2.0