Sötefölet

I går innan vi åkte på kalas åkte vi bortom till Dayzon och gänget. Efter en stärkande mjölkslurt kom han i full galopp fram till oss där han tvärnitade. Där blev han stående så länge vi var kvar för att kela och bli kliad. Madame var i vanlig ordning mest nyfiken och mest avundsjuk och mest kelen av dom alla, hon följde oss ända till grinden för att vinka hej då!

                     Här är han ,,den fläckiga skönheten som kommer att bli underbart vacker :-)





Dayzon, Louise och Madame


Dayzon, Wilma och Simone





HEJ DÅ,,, VI SES SNART IGEN















    

Ok lugnt

Ville bra meddela att ridturen avlöpte bra, Olivia tycktes inte oroad övet att få två ryttare på ryggen, allt gick bra så både ängen och grottebackerundan averkades utan incidedenter.


Fredag :-)

Fredag,, ganska mysigt. Vädret visar sin bästa sida och det är ju trevligt. Louise och Hanna är ute i stallet och de tänker ta en barbackarunda på Olivia.!!!! Tja varför skulle det inte funka? För givetvis är det den första tanken som dyker upp, "båda två? de kommer att åka av" Men men man ska inte döma ut något innan man provat. Vi får väl se hur det gick när de kommer hem. Inför kvällen är det bara att förbereda sig med öronproppar och tålamod när även kopis nr 2 ansluter till övernattningen. Jovars det blir inget lugn här inte fast Johanna har flyttat.
Tackolov fick hon tillbaka en nyfixad cykel så hon kan susa in till stan och hämt Nils inför helgen. Men ensam hade hon ju inte blivit för nu i dag kom hennes lägenhets delare indrösandes. Det är en  hon, samma ålder som J, men så mycket mer vet jag inte.


Denna modellen kan kanske rekomenderas??eller dessa??? 
Kanske något att rekomendera till Johannas lägenhets kompis? Eller inte?

Triss

I går var det träning för Louise, jag kunde inte följa med och titta för vi var på kalas. När klockan närmade sig 18 tittade jag ut och ser att himlen öppnar sig. Det öser ner, ett riktigt öössregn. Fy fasen!
Träningen gick bra bitvis, hon vill inte släppa i ena varvet och hon biter sig liksom fast. Det är nog dags att ringa tandläkaren och få hennes tänder genomgångna.
Är det inte det ena så är det något annat, i dag hade nog Johanna varit glad för en hästkraft istället för cykelkraft. Att köpa en liter mjölk tog 2 timmar istället för en kvart, varför? Jo cykeldäcket exploderade när hon var på macken för att  pumpa. JO jo det är inte alltid det är kasst med havremopeder!! Jag skrapade precis en triss och om jag hade vunnit så lovar jag att jag hade köpt en ny hoj till henne, men som sagt så var där inget, inte ens 25kr!

Utkast: Tar inte ...

Tar inte vattnet slut någon gång? Iaf det som envisas med att komma uppifrån? Det har blivit blöta cykelturer i dag både till och från jobbet. I kväll är det kalas hos svågern och vi ska även gratta tvillingarna som vi missade i sommras. Louise ska träna dressyr i kväll för Lotta så hon ska inte följa med. Får återkomma med info om hur det gick senare, just nu är det en dusch som lockar för säga vad man vill om regnställ.... visst håller man sig ganska torr från det som kommer utifrån men varm är det innifrån :-)


Det var även blött under midsommarhelgen


Blött, blött

Regn kan förstöra det mesta från bröllop till träning. I detta läget är det en dyngsur häst som satte käppar i hjulet. En mycket lokal spann häldes ner över valda delar i Osby, varav hästhagen var ett av dom. Med andr ord så blev det en vilodag för Olivia. I morgon blir det andra bullar för då är det "ordentlig" träning för Lotta. Lite motion blev det ändå för Örjan och mig själv, vi tog en prommenad ut till stallet och vi hade med oss en påse äpple. Det brukar uppskatts. Nu ska Louise o jag åka dit ut för att ta in dom. Det är snart dax att sova både för dom och oss. Natti


Klagomål

I dag vinkade jag av äldsta dottern, hon flyttar hemifrån på riktigt med start i dag. Suck, det är tungt men som hon så käckt sa - Men mamma då, vi hörs ju av via MSN och telefon.  - Jo visst svarar jag lite hurtigt och så kan vi läsa varandras blogg. Detta möttes av en lång o dröjande blick följt av :- Då får du banne mig sluta skriva om hästarna!
Hoppsan svejsan! Jag kan förstå henne för hon är ju inte intresserad av dessa fyrbenta ljuvliga varelser på samma sätt som jag och Louise. Så jag fick ett tips av henne , hon menar att jag kan ändra i kategorin så kan man på så vis välja om man vill läsa om "bara hästar" eller "bara annat" eller allt lite huller om buller. :-)
Jaha  så vitt jag kan se så kan jag inte ändra i katergorin det finns bara allmänt i undermenyn, men för all del , jag kan ha fel. Hur som helst så får detta inlägg vara ett avsteg från min normala "hästvinkling" tills jag hittar ett annat bra sätt att lösa denna tvist.
Jag önskar henne all lycka i Kalmar, med lägenheten,skolan och framför allt önskar jag att hon får  "skitroliga" år, för visst är det så att man får banne mig inte roligare än vad man gör sig!!!!

Här är en bild från flytten...


Tävlingsdax och en snygging.

Fick lust att uppdatera bilden på Olivia för den andra var ganska trist. ( den som är till höger längtst upp i bloggen)
Visst är hon fin tjejen. Vi tycker så mycket om henne, guldhjärtat!
Jag lägger in den här också så ni får se henne i stort format.
Kan även meddela att nu är det två anmälningar fixade.... den 14/9 lokal dressyr i Glimåkra och den 21/9 lokal dressyr i Knislinge. (darr, vad har vi gett oss in på????) Håll tummarna!


Olivia dissar.

Säga vad man vill för vi har en cool häst!! :-) Hon dissar "raggare" De ni! Efter ett träningspass skrittade Louise av henne i "grottebackerundan" och det var där det hände.
Plötsligt kommer det upp en bil bakom och börjar tuta, rutorna är nedvevade och det hörs skrål och skrän från dessa "raggare". De körde inte om utan de lade sig bakom troligen för att se vad som skulle hända.
Lång näsa till dom för Oliva kikade bara bak för att se vilka idoter det var som inte fattade att hon är ett "långsamt gående" ekipage som bör köras om.
Allvarligt talat så kan man undra vad det är för hjärntappade idoter som gör sånt ??? De vet troligen inte vilka konsekvenser detta kan få om det skulle hända något. Dvs oavsett vad som händer är alltid bilisten vållande och med andra ord ansvarig full ut! Men den sista idoten är bevisligen inte född!

                                            En härlig sommarbild när Nelly och Mons kom och hälsade på!


En mysbild

Ohh kunde inte låta bli att lägga in denna bilden på sötingarna...



Fölvisning med Dayzon!

Då var det avklarat, årets visning av 08:ornas  årgång .
Här är en bild innan  det är dags att gå in...



För er som inte känner till vilka de är så är det från vänster, Danenta (min föredetta häst) Annika (nuvarande ägare av Danenta) Dayzon och Louise.
Visningen gick bra och jag tycker att alla skötte sig bra. Dessvärre var det en aning varmt och hästarna var lite slöa o trötta men han fick fin kritik och slutpoängen blev 44.
Efter visningen kom Susanne G ut till oss (hon tränar och tävlar Dayzons pappa Daytona för Flyinge) och hon ansåg att domaren var snål med poäng men menade att vi inte skulle bry oss om det. Hon tyckte att han var fantastiskt fin med sin speciella trekant i huvudet och sa att oavsett vad vi gör med honom så kommer han alltid att synas och märkas pga av den. Dessutom har han en fantastisk gång trots att han inte visade den för dagen. Att han då dessutom är jättetrevlig att ha att göra med gör ju inte saken sämre, eller hur!








Semester, ett minne blott!



Semesterhästar! Här är dom på väg ner till oss vid havet för att träna tillsammans med Hanna och Molly. Olivia studerade havet väldigt noga och det är ju ganska stort så jag kan förstå att hon var en smula vaksam.



En stilbild :-)

Sommardagarna är nu förbi och vi har kommit hem igen gänget är åter samlat och nu stundar träning och förhoppningsvis någon tävling.
Nästa helg är det fölbesiktning i Flyinge och där ska vår lille Dayzon visas . Det ska bli spännande och se hur det går!  Louise åker ner till Annika för att se om hon kan få fason på både Danenta och Dayzons manar! Håll tummarna!

RSS 2.0