Februari=Lermånad

Snart är februari slut. Äntligen! För att vara vintermånad så har den inte gjort så mycket väsen av sig mer än lera, lera lite blåst och regn och ännu mera lera. En positiv sak är att det har gått att träna och snösulor inte har behövts. Det har ju som sagt blåst en hel del och det ska enl smhi blåsa ännu mer i helgen, detta med blåst kan ställa till det i ridsammanhang med "tittiga" hästar osv men här har vi världens tur! Olivia är ju uppvuxen i blåstens förlovade land, lundaslätten, och därmed reagerade hon inte nämnvärt på blåsten i går när Louise och hon tränade för Lotta. Jag var dessvärre inte med och tittade pga pågående behandling vilket gör min rörlighet begränsad, men det hade gått jättebra, såpass bra att Louise o Lotta funderar på att det går nog att ställa upp i LC2 programmet som en test på klubbtävlingen i vår. Spännande säger jag bara.

De blaise i fererna

I dag får man hålla i hatten om den ska va kvar! Tjoho! Jag tror att det är den fjärde gången det är "storm" detta året. Det är inget kul varken för oss eller hästarna. Vi tog in dom lite tidigare i kväll och det verkade som om de uppskattade att få komma in under tak. Så pass att Ernie gick  in alldeles själv som en väldresserad liten söt hund. Han är så duktig!
Varenda gång det blåser på detta sätt så kommer minnena tillbaka från Gudrun stormen, hur kunde vi åka hemifrån den kvällen?? Det är lätt att vara efterklok. Hästarna måste ha haft ett sjätte sinne den natten för vi tog in dom innan vi åkte vid 16,30, sen drog stormen fram och vi kom inte hem igen till gården  förrens dagen efter vid 16,00. Det som förundrade mig var att båda två (Danenta och Mons) hade vatten kvar i sina hinkar. I vanliga fall var de tomma på morgon. Hästar är kloka djur!
Nåväl nu känns det bra att veta att de är under tak med tillgång till både mat och vatten och förresten så kommer strömmen inte att försvinna så som den alltid gjorde ute på landet så fort det började blaisa i fererna!

Barbacka

Utsläpp, lunch och insläpp = hel dag i stallet men jag ska inte klaga. Örjan körde Louise i morse så jag kunde ligga kvar o kurera min förkylning och när lunch tiden närmade sig så ringde Anette o sa att hon kunde ge hästarna hö för hon var ändå där. Tack o bock!
Louise har ridigt barbacka i dag och även jobbat henne i både skritt o trav. :)  Själv skulle jag aldrig ge mig in på det men så är det också länge sedan jag tränade och red regelbundet. :(
Det ska bli spännande o se hur det går för dom i den kommande klubbtävlingen, visserligen endast ryttarmärket men man ska börja någonstans! Skulle dock vara bra att få veta vilket datum som den ska vara men det löser nog sig det med!


Kärt återbesök :-)

I dag styrde vi suzukin mot Landeryd för att hälsa på "vår" favoritponny Mons! Åh vad vi har längtat! Och i dag var det ingen storm eller drivis i antågande. Tredje gången gillt!
Det har nu gått 4 månader sedan Mons flyttade till Nelly och det är jätteroligt att se hur bra han har det .
Vi var ute på en tur så Louise fick rida  och det är ganska uppenbart att hon är en smula lång till honom.
Nelly och Mons matchar däremot varandra perfekt! Allt gick bra på rundan och Louise o Mons fick tillfälle att dra iväg på ett par galopprace, något hon ibland kan längta efter men som Olivia inte är helt mogen för ännu.
Det kändes bra att hälsa på och det var utan vemod vi åkte hem igen, för varför ska vi vara ledsna när han har fått en ny fantastisk familj! Och jag sa till Camilla - Vilken tur att vi hittade varandra i annonsdjunglen!
Vi tackar för en trevlig dag och vi hoppas att det inte dröjer allför länge innan vi ses igen!

Några bilder från dagen .....

                                                                      

Dubbdäck o inte dubbdäck det är frågan!

Tänk att det kan bli ett problem det här med dubbdäck... vår släp har vi inte utrustat med dubbisar då vi inte kör nämvärt ofta ännusålänge men bilen har ju dubbdäck. Där kommer problemet, det är ju olagligt att köra på det sättet så jag började ragga runt efter en bil utan dubbdäck men tro inte att det gick!!! ALLA har ju dubbdäck!
MEN efter en stunds fundering så frågade jag våra stallkompanjoner hur deras däck är OCH de har dubbdäck på deras släp :-)  Vilken tur jag hade att jag fick låna den i dag när vi åkte ner till Löberöd och hämtade hö till Olivia.
Tack så mycket för lånet!
Nu har vi ett gäng hö så att den lilla hästen inte ska svälta , vilken tur!
Daneneta är  stor, smutsig (lerig) tjockommagen, nu närmar det sig, det är uträknat till den 5 Maj. Hoppas att fölet föds på helgen så att vi kan vara med så mycket som möjlgt.  Detta är spännande.

Pssst!

Ville bara tala om att igår var det första gången som jag fick "rida" på Olivia, dvs Louise var på markplan och lät mig försöka. Det var roligt, ovant o alldeles underbart, dock endast 15-20 min totalt men ändå!!!! Med tanke på att det är 2½ år sedan jag red ordentligt (tränade) så är jag nöjd med min insats. Så jag säger bara TACK Olivia för att du inte slängde av mig :-)

RSS 2.0