Gnäll

Otroligt nog önskar jag att det fortfarande var -5 grader just nu. Olivias hovspricka var värre än vad "förra" hovslagen sa så när den "nya" hovslagaren kom undrade han ju lite över sprickan o började kolla på den.
Hmmm, Hmmm, Hmmm skrap skrap , hmmm , kolla här. Det viade sig att det har kommit bakterier in i sprickan, lera o annat har täpt till och det hr börjat att "gro". Han öppnade upp och det var i grevens tid att det blev fixat, lite längre och vi hade haft en hovböld . Nu var det lyckligtvis så att det gick att sko henne och hon har inte ett dugg ont av det hela. Vi tvättar med jodopax varje dag och enl hovslagaren så ska det vara lugnt.
Ja jädrans... aldrig kan man va riktigt gla!
Nu är det plusgrader , tjäle och en jäkla massa gegg o klet, inte bra för hoven. Om det ändå vore kallt o snö!

I väntan på bättre väder eller åtminstonde mindre kramsnö o 20grader plus!

Snö , lera, minusgrader, tappsko, spricka i hoven, bakterier, jodopax , sadel som inte passar längre. Så kan man samanfatta de senase veckorna.
Kort o gott. Med andra ord, inget kul att rappotera, inget kul att skriva om,  stiltje!


Dayzonbesök.

I går var vi och hälsade på Dayzon och hämtade hem hö till Olivia. Sicket skitväder! Snö! Och det ska komma mer av den varan enl väderprognosen. Blä! Nog om detta.
Här är några nya bilder på "terroristbäbisen" ( men jag är säker på att det bara är elakt förtal, för han var lugn o fin när vi var där)
Håll till godo!

                                            
                                                          

Länge sen...

Uppehåll pga sjukdom, jul, skidresa, och ännu mer sjukdom..... tröttsamt.. sen är det ingen höjdar tid på året med mörker o lera.
Hur som helst så har det ändå hänt en del sen sist. Olivia har krånglat lite med spänningar och till sist rena jäkelskaper med att resa sig slå bakut och bockningar. Det visade sig att det är sadlen som är boven i dramat! Den klämmer henne och det tro sjutton att  hon protesterar! Nu ligger Pernillas sadel på henne, den passar henne men inte Louise så nästa projekt är att åka o skaffa ny sadel.
Ett annat projekt är att fixa hingstbete åt Dayzon. Det verkar inte så lätt att ordna och det är inte helt gratis heller, men det måste ordnas. Han är för övrigt en riktig buse nu för tiden. Han terrar de andra hästarna och det är bara Madame och Beauty som säger till honom på skarpen. Just nu letar Annika efter en kompis till honom så han kan få rasa av sig ordentligt.
Våra vänner i Landeryd har sålt "våran" Mons. Han ska lämnas till sin nya familj den 14 Feb. Dessvärre hinner vi inte åka upp till honom innan dess men vi gör nog en liten roadtrip tillsammans med Camilla o co och åker upp till Jönköping för att hälsa på honom där på plats! Nelly har blivit så duktig på att rida att hon vill hopptävla i lokala klasser, men det vill inte Mons. Vi vet ju alla att det inte går att samla på ponnys hur gärna man än vill så det är fullt förståligt att de vill ha en annan ponny som är sugen på att tävla.  Han kommer säkert att få det bra och det är det viktigaste.

  Här en liten blid där Olivia gör "tricket" för att få en godis!

RSS 2.0