Väntan,,,,

Inatt har jag sovit dåligt! Annika ringde i går kväll och sa att nu är det nog snart dax för Danenta! Tjoho!
När hästarna skulle in tog hon täten och brydde sig inte om att beta längs kanten som hon brukar, väl inne i boxen stod hon med huvudet i en hörna och slog ilsket med svansen. Vaxpropparna har också kommit.
Jag sa till Annika att - ring när det händer ! Det innebar att jag har haft luren bredvid mig i natt och jag har sovit lätt kan jag tala om! MEN det har inte hänt något ännu i skrivande stund men man vet ju aldrig! Troligen blir det i natt när lugnet lägrat sig över slätten!
Jag skriver så fort det händer något nytt!

Vila, på en söndag.

Vad skönt det är ute! Ljummet o det luktar gott. I dag har Louise och Olivia vilat och haft det bra. Det behövs det med. Det var lugnt i stallet i kväll, det märktes att hästarna var tillfreds med tillvaron o jag tror att de också har längtat efter lite värme. Stallets nya kelgris "fölet" tar alla chanser att bli kliad och hon är så nyfiken på oss människor. Det känns lite sorgset att tänka på att vi missar detta med "vårt" föl, den dagliga kontakten men det finns inget att göra åt det.  Vad kan det tänkas bli?? Sto eller hingst? 50/50. Det närmar sig ,,,

Tävlingsdax

Jaha det var denna dagen, vi är nöjda glada och helt slut!  Dagen började tidigt i stallet med det som ska göras där med fix av häst och knopp av man. Det är roligt att knoppa Olivia för hon står lugnt o stilla och låter sig inte beröras av denna ovana hantering! Dagens  test kom vid lastningen, skulle hon gå in eller inte?? Efter ett par rundor så fick vi in henne och remmen fast bak rumpan, DÅ sätter hon sig på remmen! Vi håller andan, ska den gå sönder eller håller den?? Som tur är så höll den så att vi kunde få upp lemen och stänga om henne. PHU! Det är detta jag är nervös över!
Att lasta ut vid ridhuset var även det en prövning. Det är inte kul när hon kastar sig bakåt och sätter sig på remmen men allt gick bra.
En sak med Olivia är tydligen att hemma och på träning så är hon lugn och cool men på tävlingsplats så både syns och hörs hon! Gisses vad hon showar, blåser upp sig och dansar runt.
Louise red ryttarmärket och det gick jättebra! Det blev 78 poäng och så de skötte sig kanonbra.  Nästa klass , LC2 var en större utmaning, nu var hon "trött" men de genomförde programmet trots lite vinglig stil. Det blev 155 poäng.
Nu trodde vi att hon var trött på riktigt så att vi skulle kunna lasta henne men det gick inte som vi hade tänkt! Hon tvärvägrade att gå in i transporten. Annika o Peter var tackolov med och de gav sig inte . Vi lånade Ernie men hon var inte mer intresserad av att gå in i transporten för det. Till sist blev Annika less på henne och klatchade till henne och vips så stod hon inne i transporten! JAHA! vi har varit försiktiga men som Annika sa , - Hon bara driver med oss! Det har hon så rätt i!! Tackar Annika!

image99

  Lagom spänd! :-)              Rosetten var jätteläskig!

Träning inför den första tävlingen.

På  lördag ska det ske! Den första lilla klubbtävlingen med Olivia. I gårkväll var vi nere på anläggningen för att miljöträna henne. Det behövdes kan jag säga!
Det första hon gör är att slänga upp svansen på ryggen och börjar att skria samt dansa runt. Hon såg helt galen ut!
Det var bara att ta fram longerlinan och sätta igång. En stund senare när hon lugnat sig en smula kunde hon gå riktigt lugnt och titta på de andra hästarna och transporterna. Louise satt upp och de började att rida så smått.
Hon var spänd i början men till slut slappnade hon av och de tog sig igenom programmen några gånger.
När det var dags att rida hem igen så var hon lugn och trevlig, hon kunde tom stå stilla och titta på de andra hästarna som hopptränade.!
Här är några bilder från i går kväll( inte världens bästa kvalite pga mobilkamera) och jag säger bara så här.... går det lika bra på lördag som det gjorde i gårkväll så ska vi vara nöjda med det!


                                 

Solig dag med ihopsläpp!

I dag har vi släppt ihop Olivia och Monami, det gick bra och förhoppningsvis blir det lugn och harmoni i hagarna. För att vara på den säkra sidan satt vi i solen och fikade för att ha uppsikt över dom och så passade vi på att smörja tränset.
I kväll ska Louise rida ner till ridhuset för lite miljöträning, titta på de vita staketen och alla de andra hästarna. Jag ska följa med som moraliskt stöd ( om nu det kan hjälpa??) Hur som helst så ska kameran med, man vet aldrig vilka bilder som kan dyka upp! :-)
På återseende!

Nattis föl!

Nu har vi sett underverket! Så liten o söt! Här är ett par bilder på henne.

                        En blivande stjärna?          

Nytt föl i stallet!

Igår kväll när vi tog in hästarna så var Naturell stingslig och bicthig, bråttom hade hon också, när hon väl kom in i boxen sa jag till Louise: - hon beter sig som om hon sa skynda dig nu så jag får äta så jag kan föla i natt!
I dag fick vi veta att hon fölade i natt och det blev ett sto!
I skrivande stund vet jag inte mer men vi ska dit ut senare och då ska kameran vara med för att föreviga den lilla!
Mao bild kommer lite senare!

Måste bara visa er...

I dag när vi körde hem från Lund (dop) körde vi "nästan" förbi min "lilla" Danenta. Jag lyckades tjata mig till att vi skulle köra inom så att jag fick ta kort på henne nu i slutskedet innan fölingen föds.
Annika har sagt att hon är stooooor och jag måste säga att hon har rätt.
Så här kommer hon i all sin leriga prakt....


DANENTA (min lilla älskling!)

image91

Jag bara måste visa er en annan bild, det är Louise i sin klänning och klackskor och så  den vackra och kelsjuka Madame. Det känns som att hon skulle kunna få bo ett tag hos oss, den kelgrisen och jag hade nog trivts tillsammans så skulle Louise få göra grovjobbet som att rida och lära henne hyfs och elegans!

image92


Hembesök

Jag fick precis en överraskning! Besök av Louise & Oliva och Matilda & Athena.  Det är bra träning för Olivia att komma in bland alla hus , hundar och barn. Det finns mycket läskiga saker att se och höra. Tex motorsågen som grannen körde. Men jag tycker ändå att hon var hyfsat lugn, tillräckligt för att posera för lite bilder.
Här är en av dom!
image90

RSS 2.0