Tiden rinner iväg....

Länge sen sist... var tar tiden vägen? Troligtvis är det pga den kommande advent och juletiden.. Mycket att göra överallt och något får maka på sig, dvs bloggen. På hästfronten har det inte hänt så mycket just nu. Förkylningar , mörker och annat onödigt ställer till det  tillsammans med andra obligatoriska kvällsaktiviteter. Det är bara att inse att denna årstiden är det inte högsäsong för träning.
Däremot är det dags för den årliga vaccinationen. Måste komma ihåg att beställa tid innan lucia.

Mmm muffins!

Allt behöver ju inte kretsa kring hästar, så i kväll har jag varit på kurs, en liten testkväll för tårtdekoration men på muffins som är lite mer lagom att testa på!
Så här blev mina alster och jag måste säga att jag fick blodad tand....detta är jätteroligt och tiden bara flyger iväg!
Det märkliga är att när jag kom hem med dessa så var det ingen som ville smaka,,,nä dom ska man ju bara titta på!
Jaha då kan man slita sig fördärvad för ingenting. Hmmm





När bilder på de som jag tycker blev bäst!


 

Hopp o träning!

Jag har idag varit med Louise i stallet och tittat när hon tränade.Förra träningen var Olivia helt toppad och gick uruselt och ibland på två ben eller nått...
I dag var hon som en klocka. Helt underbar och jätteduktig. Jag hade kameran med mig så här kommer några bilder.
Det är speciellt några bilder som jag vill tillängna Curt, för att visa att vi inte bara ängnar oss åt  "den där dressyren"!
Vi är övertygade om att hon kommer att bli en jättebra hopphäst och vi vill hävda (är vi på tunn is nu?) att det är grunden för bra hoppning. Hur som helst så tycker Oliva att det är jätteroligt att hoppa och det verkar som Louise inte är helt oäven till detta nu för tiden.

Vi börjar väl med de mest spännande bilderna.......Hoppning :-)

                        


                        
                           Åsså några dressyrbilder...


                        

                        

Vad tycker vi om det? = BLÄ

Det händer inte så mycket för tillfället... Louise är ute på prao hos Kerstin Larsson( behandlar hästar) och hon ska även vara hos Erika Olsson (sjukgymnast, massör, ridinstruktör) men sjukdom har satt käppar i hjulet denna veckan. Feber , ont i kroppen och huvudvärk nja då är man inte på topp precis!
Olivia får lite ofrivillig vila men det gör inte så mycket för hon hade tappat en sko och i går fick hon en helt ny uppsättning med silvrig skor!
Hoppas att väder , vind och sjukdomar blir bättre till helgen och nästa vecka för just nu är det bara för trist!

Ingen tävling.

Skolös går det helt enkelt inte att tävla. Trist för det är säsongens sista serietävling i dressyr och  dom har varit med de andra tre gångerna. Men sånt är livet!
I stället blev det till att sitta o skriva protokoll åt domaren för Louise del, tja någon ska göra det med.

Helgen som gick!

När jag har tagit hand om Olivia inklusive stall så har Louise roat sig  nere i Löberöd med diverse saker. Som tex : kela med Dayzon, borsta Dayzon, lyfta hovarna på Dayzon och i allmänhet beundra Dayzon. När hon inte ägnade sig åt detta var hon med familjen i Flyinge där busponnyn Boy var med och tävlade i hoppning. Det gick bra och han placerade sig som tvåa (tror jag iaf om det inte var fyra,,? men nej det var nog Matilda som kom fyra.....) förvirrat men det gick hur som helst bra! Hon har även hunnit med att "rida" Madame , vilket var högt. Hon var som Olivia var för ett år sen dvs helt slut och trött efter 20 minuter men var roligt enl Louise.
Jag har lyckats få tag i ett par mobilbilder från helgen så här har ni en bild på Dayzon med mamma och så Louise på Madame.




Utveckling

Tiden rinner iväg och eftersom jag har drabbats av en elak förkylning som inte vill ge med sig ( 1 vecka nu) så  har allt fått vänta. Energin räcker inte till allt men i torsdags tog jag in i bilen o körde ut till stallet för att se på Louise och Olivia när de tränade.  Ett ord som kom för mig är , utveckling, de har nu på allvar tagit tag i "unghästen" och kräver mer av henne vilket ger en svettig och löddrig häst och en helt slut men lycklig Louise. Jag inser mer och mer vilket jäkla jobb det är att "lära/utbilda" en häst till just en bra ridhäst. Att få hästen att ta en galoppfattning, utan att vi som står bredvid och ser på ser den, och att hästen direkt går "uppåt" och inte kastar sig framåt in i galoppen, det är ett petnoga jobb som måste tränas o tränas om o om igen.
Hon går jättefint i traven och gör fina skänkelvikningar, öppnor, slutor osv men galoppen är den svåra pucklen för tillfället.
Hur som helst så är jag imponerad över dom båda. Som sagt utveckling!
Jag hade dessvärre endast mobilen med mig så det blir några halvtaskiga bilder från träningen men bättre det än inget alls!
Tänk att det är 1 år sen vi fick hem Olivia! Vart har tiden tagit vägen?

                                                    

Igår åkte Louise ner till Annika och Peter för att träffa och umgås med Dayzon. De ska även till Flyinge och tävla med Boy idag. Det ska bli spännande och höra hur hon haft det och hur det har gått på tävlingen och framför allt hur det är med vårt hjärtegull. Han sover numera i egen box på natten och det går jättebra, det fungerade från första gången utan problem , som sagt så får jag vänta in en färsk rapport från Louise när hon kommer hem i morgon.

RSS 2.0