Utan att hon höjer en ögonfrans.

Det är så skönt att se Olivias rätta jag igen! Hon är go o lugn och samarbetsvillig, prexis som innan!
Louise har skrittat igång henne o det går jättebra, tom hoven går nu att rengöra utan att hon höjer en ögonfrans. Det är så skönt goa goa häst, du är bäst!
                                                                          Tänk snart är det sommar igen!                         

Magiska händer

Nu har Kerstin varit på besök och gått igenom Olivia. Hon hade lite låsningar i sina S leder men inte som förra gågen. I dag var det ländryggen som hade bekymmer samt området runt bröstkorgen. Käken hade precis som förra gången låsningar. Hon sa att det inte var konstigt att hon slängt av Louise, det var inte av illvilja utan ren självbevarelsedrift för hon hade troligtvis ont.
Nu har hon kollade igenom henne o satte en ok stämpel! :-) Det är vila tills på fredag då hon ska skrittas igång.
Det är fantastiskt vad hon kan uträtta med sina händer, helt magiskt!

I morgon

kommer Kerstin ut till oss för att se hur det står till med Olivia. Troligen är det låsta S leder men det kan ju vara annat smått o gott också, men vi håller tummarna för att det är så lite som möjligt!

Fix o trix o trams!

Nu har vi kanske kommit på ett knep så vi kan rengöra hoven utan att behöva slåss med henne varje gång, att lyfta hoven är fullständigt omöjligt då vi inte har de muskler som krävs för att orka hålla kvar ett vilt sparkande framben. I går var inget undantag. Att bara sätta sig på huk bredvid henne är omöjligt då hon kastar sig fram o bak så långt hon kan, men i går kväll efter att vi lyckats med att rengöra med vattnet så ställde jag mig tätt tätt intill henne, tog tag i örat och vinklade det framåt,( nätt o försiktigt!) samtidigt tog jag den andra handen över ögat så hon inte såg något bakåt. Vips så hade Louise rengjort med jodopaxen. Detta talar för att hon inte har ont utan att det bara är ett jäkla tramsande från hennes sida.

Besök från slätten.

Som de flesta vet har Olivia o Louise inte varit överens den sista tiden ang ridningen så vi bad Annika och Line att komma upp, testa o se vad som kan vara fel. Kurt kom också! (Annikas pappa)
För dagen var Olivia kolugn och gjorde inga konstiga hopp o skutt och verkade gå på valium. Hon betedde sig också mer än lite skumt vid traven när de satt ner.
Summa av kardemumma , hon växer då hon är högre bak än fram och har troligen haft en hel del växtvärk samt våren och kanske en brunst. Inte konstigt att hon har krånglat. Dessutom har hon förmodlingen låsningar i sina S leder men det kommer Kerstin L  att kolla upp på tisdag när hon kommer på besök.
Hur som helst så får hon vila fram till påsk så hon hinner komma igen i kroppen och vila efter Kerstins behandling.
I dag följde Louise med Lina och Ecco ut på kråkeskogsrundan och Oliva blev jättelycklig och betedde sig som en liten hund, hon traskade snällt bredvid Louise och såg allmänt nöjd ut!
Här är ett par bilder på Line o Olivia från i söndags!
En rolig liten detalj är att vi fick korta stigläderna med 5 hål till Line jämfört med Louise och hon rider normalt  Madame som är ca 170 hög! Hihi.
Innan någon annan förekommer mig så , ja jag vet att hon har en aning hömage, så är det bara och den kommer inte att bli så mycket mindre just nu när det endast kommer att bli lite prommisar! Ok?




Ond häl och mage.

När man har magont och behöver närhet till en toa ja då är det inte så kul att ha morgonutsläpp i stallet. Men det gick bra trots Louise onda häl och min mage. Olivia sprallade runt igår och lyckades sätta en hov på hennes häl och det känns naurligtvis då det inte finns någon skyddshätta på skon just där.
Kanske dags att uppfinna den?
Tänk när värmen och ljuset kommer tillbaka, att kunna ha häst ute dygnet runt! Dagar som denna , då längtar jag verkligen!

Känner igen honom?

   Paul Tilly , en bild från reklamfilmen

Reklamfilm Paul Tilly och Olivia

http://www.osby.se/Templates/Notice1.aspx?PageID=6b027441-18db-4c29-8794-d5ff46394093

Nu är reklamfilmen upplagd!
I sommras var  Louise och Olivia med i Osby kommuns satsning för att visa att Osby är ett bra ställe att bo på!
Stortjärnan i denna film är Paul Tilly troligtvis mer känd som "ICA Ulf".
Ett par scener finns med hästarna och det roliga är att Paul är jätterädd för hästar, konstigt att han inte var rädd för kossorna,dom klappade han tom! Hmmm.
Hur som helst gå in o kika, vem vet kanske du blir sugen på att bo här, i Osby

Vårknasig häst.

Vad är det med hästarna? Olivia är heltokig. Springer, stegrar, bockar, rusar,fnyser, frustar och så slängde hon av Louise 2 ggr i går!!!!
Dessutom har hon troligtvis slagit i hoven, en stor bit har gått tvärt av så det är ett hål under skon. Man kan säga att det är hål mellan sömen i skon. Helt galet!
Dessutom så krånglar hon något helt jävulskt med att lyfta framhoven (där det är en spricka) när den ska tvättas, vilket är varje dag! Ni kan ju tänka vilken jädrans fajt det är , tröttsamt!

RSS 2.0