Älgfrossa tider.

Första oktober i morgon, hu nu börjar snart älgjakten här nere. Det begränsar ju en smula när man ger sig ut i naturen på häst.
Får hoppas att det inte blir någon älgfrossa! Men när jag körde upp till Carina för ett tag sen så kom det en stor "fyrataggare" dönande rakt över vägen så visst finns dom i trakten häromkring.
Kanske dags att ladda bössan o ta sikte?

Smärtsamt

"Jag har mycket tråkiga nyheter. Mons har blivit akut sjuk i fång och går nu på smärtstillande.
I och med att han har sjukdomen Cushings så tycker veterinär att han ska få gå till de evigt gröna ängarna."

Ja så började ett mail jag fick i fredags kväll. Jag blev tom, varm o kall om vart annat. " vår lilla ponny" Hur vi än gör här i livet så är detta det enda vi kan vara säkra på. Vi kommer alla att en dag sluta våra liv, även en älskad häst som under sin livsresa har gett oss så mycket. Främst till Louise, det har varit många underbara stunder och minnen med honom och det är det jag vill minnas även om det finns en o annan  gång då han har varit "billig".
Hur det än är och vad än någon säger så gör det ont och den känslan kommer att finnas kvar länge, det vet jag. Med tiden så kan vi prata om honom och le, det vet jag det också men just nu kommer det bara tårar när jag tänker på honom och när vi nämner honom
Mons tack för att vi har fått vara dina ägare en tid i ditt liv. Kram.

Mörkerridning.

Vi kom iväg lite sent  på vår tur med hästarna. Det hann bli mörkt innan vi var tillbaka på stallbacken igen. Och naturligtvis hade vi inga reflexvästar eller nått på oss ! Och jag vet,,, det är fel och slarvigt. Vi blev helt enkelt  överraskade av hur snabbt det blev mörkt. Men det är klart att det är dock snart oktober månad och då är det mörkt om kvällarna.
Hur som helst så var det mysigt och väldigt trollskt i skogen. Det prasslar lite överallt och det är bara att sätta tillron till hästarnas kapacitet att se och ta sig fram i mörkret. Allt gick bra och jag tror att hästarna också gillade läget.
I morgon ska vi dock ge oss ut i tid, dvs när det är ljust ute, om jag mår bra, det är ju ingen maratonridning det handlar om , vi skrittar och mår bra! Det är nog bäst så jag inte tappar balansen o drattar av. Tack o lov för att Nettie är en sån trygg klippa!

Skynda långsamt

I dag har jag återigen varit ute på en tur i skogen med C och hästarna. Det är heltokigt när man tänker på att innan var det åratal sen jag red o nu har vi varit ute 4 ggr! Louise kommenterade mitt utseende med att det är tur att jag har öron,,, smilet hade gått runt annars.
Den bjuder jag på!
Nettie är så pigg! Hon vill absolut mer än vad hon klarar av, hon visar med varje cell i kroppen att hon vill trava men  vid nästa steg snubblar hon till!  Det får allt vara helt jämt underlag för att det ska gå vägen någon gång framåt i tiden. Vi skyndar långsamt och njuter under tiden av färgen, doften, och alla de andra djuren vi träffar på under våra turer!
Jag tror besämt att hösten är min favorit årstid. Jopp så är det.

 Men man kan ändå inte helt glömma bort sommaren som gått, det var fina stunder då med!

Många år sedan...

Var ute en runda med hästarna i går. Carina red Kaje, Louise red Mimsan och jag på Nettie. Japp Lojsen hängde med dit, hon var sugen på lite ridning och nyfiken på vad det var för kuse som jag rider. Det var jättemysigt att rida ut i skogen tillsammans, det är hur många år sen som helst! :-) Förhoppningsvis kommer det inte att dröja lika länge innan vi har möjlighet att ta oss ut igen.
Tack Carina för din gästfrihet! Jag är lycklig långt in i hjärteroten! <3

Huvudsaken är huvudsaken!

I fredags hände det grejer! Först inhandlades en ny ridhjälm till mig och ni ska få se ett sällsynt skumt foto av detta. Som alltid är det en happening när jag tar på mig något på huvudet, det är inte många som inte skrattar. Nåja jag är inte vacker, har aldrig varit och kommer aldrig att bli det med något på huvudet. Hur som helst så bryr jag mig inte om hur jag ser ut, bara den skyddar vid en ev avåkning.

 Ja någon stor bild får ni INTE!

Dayzon fick också ett besök, den goe lille hästen! :-) Han är till skillnad från många av dom andra hingstarna väldigt tillgiven och kelig. Han mumsade äpplen och hade lite svårt att dela med sig till dom andra och han gillade inte när jag kelade med de andra. Han ser ut att må bra och han har blivit verkad och avmaskad. Han får vara där tom 1/10 men det är en torsdag så vi hoppas att det går bra att hämta honom på lördagen där efter i stället.

Så här ser han ut för tillfället!



  Tom vattnet ville han ha för sig själv!
När alla äpplen var uppätna och kaffet urdrucket så åkte vi vidare för att hämta hem Louise som var hos Annika o tränade Olivia och Madame. Sötehästar! Jag fick äran att skritta av Oliva medan Louise fixade till Madamen!


Sen var dagen slut och vi slocknade i soffan, vilken  härlig fredag!!


Ner för räkning.

Gäsp! Jag börjar gå ner för räkning nu, kuren börjar verkar och det är bra att ha tålamod och vänta ut det hela. Det är bara en sak jag inte vill missa och det är på fredag och jag vill förtvivlat gärna åka ner till Dayzon och sen ner till hästarna hos Annika.

Svenstorps riders!

Tänk att i dag klarade av ännu en härlig runda i skogen :-) Det är härligt, underbart och fantastiskt vad skönt och roligt!  Netti är en trygg och trevlig häst och det smittar av sig till Mimsan.  Jag måste säga att det är underkattat att skritta fram så som vi gör, harmoni och balsam för själen! Det är även bra för Nettis gamla ben och leder och det är bra för tant Annas balans. Så där ja,, en win win situation.
Det dröjer nog fram tills söndag innan vi kan ta en tur igen, jag har precis påbörjat en ny medicinkur som gör att jag kommer att bli dålig --igen! :-( men under tiden ska jag shoppa en ny ridhjälm( tack Rebecka för att jag har fått låna din hjälm, kram) och ett varsit nytt tredelat bett till hästarna. Antingen blir det i Killeberg ( dyrt) eller stabel store( också dyrt) eller på Ekohallen ( acceptabelt pris) men det får tiden utvisa vart det blir.

Här är några bilder från dagen.

Carina på Mimmi!

 



Nacken på Netti samt en vy !



Netti framför Mimmi, obs kolla in Mimmis fläck!

 


Tanten klarade av tanten....

Såja då var det gjort.
Det gick bra, tanten klarade av tanten, vi kom väl överens och tanten blev inte avkastad.
Det 23 åriga travstoet Netti var mycket samarbetsvillig och pigg.  Men det ska erkännas att jag var en aning nervös inför denna ritt. Jag har trots allt inte någon bra balans längre och kroppen är inte stark.
Men gud vad roligt det var att komma ut på hästryggen igen! Fantastiskt!
Vi har planerat in nästa ritt och jag hoppas att jag kan och att kroppen inte ballar ur.
Mer info lär följa.

Alvashus.se

Gå in på denna sidan och njut av allt vackert! Jag får sånt viljaha begär!


alvashus.se


just a little planning!

Det ser ut att ordna sig med både ridning och hästsläpshämtning... Lite planering bara..  YES!

Surt

Jag tog tag i gårdagens telesamtal och det resulterade i att i em åkte jag dit ut och bekantade mig med gårdens djur. Hund, katt och häst. Sistnämnda en aning svårflörtade! Men dom känner inte mig, jag är en inkräktare i deras värld. Vi bestämde att vi skulle rida på fredag när jag kommit från jobbet men vad slår mig i ansiktet när jag sakta rullar upp för backen på torpstigen??? Jo häst transporten. Hur kan jag glömma att den ska avhämtas på fredag??? Sanslöst och jag gnisslade nästan tänderna när jag kom på det. Jaha,, jag måste ringa ,,,,,, och boka en annan dag.
Surt :-( sa räven.

RSS 2.0