Hej då Mons!

Lördagmorgon,,hmmm, det brukar ju vara bra med lördagsmorgon men inte i går. Vi åkte ut till stallet vid halv 9 och han kände det på sig för han ville inte komma och han tog tid på sig att pussa på Athena innan han gick ur hagen. Louise ryktade och fixade till honom medans vi packade släpen och hönätet. Vilken tur att han är en ängel att lasta, det tar mindre än 1 minut .  De första milen var jobbiga med många tankar men ju närmre vi kom ju lättare kändes det. Så resan upp till Landeryd gick som planerat och vi var framme ca 11,30.
Där fanns en som väntat på oss!!! Nelly kom utstpringade och studsade så glad hon var! :-)
Jag kan riktigt höra hur hon tänkte; äntligen .
Mons fick inspektera sitt nya stall och lukta runt innan vi släppte honom i hagen. Ohhh mat!!!! 4 meter in och ner med huvudet, mums!
Någon timme senare kom även kompisens nya häst hem , lite nervös över att åka transport, så han var väldigt gald över att få komma ut i hagen till Mons.
Nu närmar sig dagens mest dramatiska punkt, skulle de börja slåss eller inte??? Mons orkade inte ens gå fram och hälsa så det fick Oliver göra,  de nosade på varandra, Mons "iade" och satte ner hoven en gång och började sen beta igen. Sådärja! Därefter gick de tillsammans och betade utan mer snack.

När vi lämmnade bullerbyidyllen bakom oss så rann tårarna, mest över att vi inte får fler tillfällen att göra galna och roliga saker med honom  och över saknaden av en kompis. Det är så det ska vara och jag blir faktiskt lite fuktig i ögonen nu när jag skriver detta, vi har haft fantastiska år med Mons och vi önskar er, Nelly och Mons all lycka i världen! Han har får det bra hos er och det känns tryggt och skönt att just ni ville fortsätta ta hand om vår guldklimp!
STOR KRAM från oss ! Anna  och Louise!    HEJ DÅ MONS!!!!!!!


image60


Det närmar sig slutet för Mons och Louise men det finns hopp om framtiden!

Ja nedräkningen kan starta, onsdag i dag, tordsag och fredag och sen är det lördag då vi åker till Landeryd med Mons. Vi vet att han kommer att få det bra hos Nelly men det känns i hjärteroten. Nog om detta.  Det finns ju faktiskt en framtid också!
I helgen var vi nere hos Annika i Löberöd och red. Denna gången stod jag på marken men Louise red både Leminance (som för övrigt har blivit såld till Louise stora sorg :-( ..)  och Olivia som med största sannolikhet kommer att flytta hit till oss i Osby i väntan på fölleverans. Riktigt när hon kommer hit vet vi inte i nuläget men vi får åka ner till Annika o rida henne där  sålänge.
Det kommer att bli en utmaning att ta hand om denna 4 åring som i dagsläget är tjock som en julagris o noll i kondition men vi har sett hennes kapacitet  gällande gången och hon är sååååå suuppersnälll att ha o göra med. Så visst finns det framtid att se fram emot!

Här är en bild på det framtida ekipaget  Louise och Olivia!

image59


RSS 2.0