Vår sista havstur med Mons

Jaha då är vi hemma igen efter vår sista havsresa med Mons. Det känns i hjärtat  och det är alltid plågsamt att vara medveten om att detta är sista gången av allt vi gör med honom. Hur som helst så hade Louise och Mons en kanonhelg vid havet och helgen avslutades ju bra med att Nelly kom ner till oss för att rida.

Om man ska vara borta kort eller lång tid spelar ingen roll för hur man än gör så ska det packas en massa prylar, ni ser ju själva hur transporten ser ut! Det är ju tur att hästen får plats:-)

                  

När vi väl kommit på plats med grejor och häst så blev det en del mysig ridning på stranden.
förutom Matilda och Amanda med hästar så kom även Molly och My med sina hästar. Jag lovar
er att det blev ett ordentligt drag på stranden när de drog fram i en galopp!
                  

Men det blev även lite lugnare ridning i havskanten.
                   

På söndagen kom Nelly (Mons nya ryttare/ägare) ner till oss för att rida, och jag måste säga att jag
tycker att de passar varandra som handen i handsken! Eller hur?!! Titta själva!

              

Det är nu 2 veckor kvar innan vi kör upp med honom till er Nelly och jag är övertygad om att han
kommer att få det bra hos er, bara du inte skämmer bort honom med för många fina prylar från
Hööks ;-)   Kram på dig från oss, vi ses snart igen.

Pedikyr

Jaha då var det dags att bli tjusig om hovarna igen. Tänk vad fort  det går mellan gångerna men de växer  ju så det knakar och då är det bara att ta ut hovslagaren för lite skönhetsvård. Det är nog ganska skönt att få ordning på hovarna för Mons står aldeles stilla och låter han knipsa, dra och banka  utan att han  bryr sig.
Jag har fått en kommentar en gång angående dessa täta hovslagarbesök från min äkta hälft och det var att "tänk om du hade varit lika noga med dina egna fötter, då hade du kunnat sväva fram"
Nja jag vet i tusan om jag är så sugen på att behandla mina fötter så, för det gör nog ganska ont att "klippa naglarna" med den tången han använder eller vad tror ni?


                                                     
                               Nyskodd o klar för racing på stranden i Skummeslöv till helgen! JIIIHHAAAA!

Underbara halvblod!

I går lämmnade vi Mons hemma och körde ner till Löberöd för att rida Annikas hästar. Min Danenta är uppfödd där och det var hennes avkomma Lemina  och barnbarnet Leminance som vi skulle prova.  Vi skulle även prova Olivia som är en Feliciano avkomma.
Det är en smula skillnad på storlek, temprament och gång från en ponny till halvblod, som Louise sa:- Det är långt ner till marken här uppifrån!. Visst är det så .
Vi började med Lemina och det är en stor och lång häst, mest hoppad och longerad, tävlad uppe i 130 nivån. Jag kan absolut ingenting om hoppning så mycket mer kan jag inte säga. Det jag kan säga är att hon är snabb på hoven och att det är en trevlig madame. Louise  fick ganska bra ordning på henne men det är inte lätt första gången man sitter upp! Detta är alltså Danentas dotter och jag kan se många likheter mellan dessa två.

Barnbarnet då, hur var han? Jodå gosig o trevlig i stallet men pilla mig inte på öronen!
Louise satt upp och efter 3 sekunder satt ett fastklistrat smile i ansiktet, och det har jag inte kunnat ta bort ännu, det är den berömda handen i handsken. De passade fantastiskt bra ihop, han var mjuk och lyhörd, följsam och en ENORM gång. Det var inte lätt att hänga med det kan jag intyga eftesom jag också fick prova en liten liten liten stund. Det var jätteroligt att se henne rida en häst som passar i storlek!

Oliva är en  unghäst som är snäll som ett lamm, en riktig goding som njuter av att bli ompysslad. Hon är ju inte riden så mycket men det finns jättemycket att plocka fram, hon har också bra steg och med bantning och konditionsträning kan hon bli en kanon häst, lite synd är det att hon inte är så stor men vad fasen storleken har ju ingen betydelse igentligen , eller hur ;-)

Här är lite bilder på sötnosarna och jag ska även nämna att Lemina och Leminance är till salu för den som letar stor häst! Vid intresse går det bra att ta kontakt med mig.

                                              

                                                       Här har vi Lemina!


                                                  

                                                                       Leminance!


                                                  

                                                                         och   Olivia!

Annika! Det dröjer inte länge innan Louise kommer ner igen för en ridtur, dessvärre för dig så håller hon tummarna för att de inte ska vara sålda :-) Som sagt, vi ses snart igen! Tack o kram så länge!

Såld, tömkörning och besök!

Det är ett tag sedan jag bloggade och nu ska jag skärpa mig. En nyhet är att Mons nu är såld till en jättetrevlig familj som bor i Halland. Men vi har fortfarande klimpen kvar hos oss ett tag, närmre bestämt till den 6 oktober då han flyttar till sin nya familj. Vemodigt , javisst men vi är glada för Mons skull, han kommer till ett hem där han får vara just det han är hos oss, en familjemedlem!
Vad har Louise och Mons pysslat med den senaste tiden då? Jo tömkörning , ridigt i skogen, tränat dressyr och lite hoppning. I dag kom de en  runda hem i kvarteret för att få några digestive kex, mums.
På måndag kommer hovslagaren och gör honom fin om hovarna och nästa helg bär det av till Skummeslöv och härlig strandridning! Mer om detta i nästa blogg!



  Tömkörningen gick ganska bra trots att det var ett tag sen sist!


                                                    På hembesök, digistive kex, mums!


                                                  Hej då! Vi ses sen vid insläppet!


  Visst är han stilig!

Morgon mys.

Hösten smyger sig på och det luktar gott, när morgondimman lättade  och solen stack till så var luften "krispig". Jag njöt trots den tidiga timmen. Hästarna verkade också nöjda med att få komma ut ur boxarna, skönt att rulla sig, frusta och beta lite. Sommaren är skön men  det finns inte mycket som slår en fin höstdag med hög klar luft. Det enda som är trist är att vintern närmar sig med allt det innebär för hästägare, kalla händer och fötter, mockning och ska det vara torv eller spån? Isklumpar i skorna, broddar, alla täcken, lång päls om man inte klipper men det blir ju också mycket gos och pill och så hästarnas varma andedräkt mot ansiktet Försök att förklara detta för en "icke" hästmänniska! :-)    Här några bilder på vad vi kan se fram emot

 Louise på mitt halvblod Danenta och en kompis på Mons.

 En härlig vinterbild på Louise och Danenta.

 Stämmningsfullt vid luciafirandet i ridhuset. Mons o Louise i mitten.

RSS 2.0